Nieuws

Hoe zeg je “funderingsexpertise” in het Anaang?

Recentelijk heeft Brem funderingsexpertise de opdracht binnen gehaald voor het verrichten van toezicht op een project in Port Harcourt, Nigeria. In opdracht van een groot internationaal opererend Nederlands bedrijf zal Brem controle uitvoeren op de heiwerkzaamheden en het plaatsen van de diverse wapeningen. Omdat het hier een kantorencomplex/opslagloods betreft die in prefab onderdelen geplaatst zal worden, is met onze opdrachtgever overeengekomen dat wij tevens controlewerkzaamheden uitvoeren op het aanbrengen van de vloerverankeringen; dit omdat het correct plaatsen van deze ankers zeer belangrijk is voor een snelle doorlooptijd bij het plaatsen van de prefab constructie.

In totaal omvat onze opdracht ca. 3 maanden werk en er zal gewerkt worden met lokale aannemers. De voertaal op het werk is Engels en dit is uiteraard erg prettig, zeker als je weet dat er in Nigeria naast Engels nog zo’n 20 andere talen gesproken worden. Duits en Frans zou nog tot de mogelijkheden hebben behoord, maar om nou te zeggen dat wij alle vakinhoudelijke termen onder de knie hebben in het Anaang, Pidgin, Yoruba of Kanuri zou te ver gaan! Al met al is dit wederom een aansprekend buitenlands project waardoor wij onszelf steeds beter kunnen profileren als internationaal actieve onderneming. Hier zijn wij erg blij mee want expansie in het buitenland is namelijk een belangrijk speerpunt van onze middellange en lange termijn strategie.

Gedurende de looptijd van onze lokale werkzaamheden zullen wij met enige regelmaat een update van dit project op de referentiepagina van onze website plaatsen. Heeft u ook een project in het buitenland waar u graag een onafhankelijke deskundige Nederlandse partij als kwaliteitscontroleur in wilt zetten, neem dan gerust contact met ons op!

Aanvullend op de opdracht voor het heitoezicht hebben wij tevens Pile Driving Analyses (PDA-metingen) mogen uitvoeren op dit project. Deze metingen worden uitgevoerd om de theoretische draagkracht van de paal in kaart te brengen. Dit kan worden bepaald door tijdens het heien, per slag van de heihamer, o.a. de versnelling, de duw- & trekspanningen in de paal en het aantal slagen per 25 cm zakking te monitoren.

0182 517 550