Referentie

Cooltoren Rotterdam: 150 meter(!) hoge woontoren

Midden in het centrum van Rotterdam, tussen de Schiedamsevest, de Schiedamsedijk en het Vasteland, komt de Cooltoren. Een in het oog springende witte woontoren van 150 meter. Hiermee het hoogste appartementengebouw in het centrum van Rotterdam. Gegarandeerd een prachtig uitzicht over heel Rotterdam!

Ballast Nedam gaat namens de projectontwikkelaar De Vijf Heeren de Cooltoren realiseren. De Cooltoren is naar verwachting klaar in 2021 en krijgt circa 270 appartementen en luxe penthouses, uiteenlopend van 60 tot 400 m2 met een prachtig uitzicht over Rotterdam.

In opdracht van Ballast-Nedam houdt Brem funderingsexpertise B.V. tijdens  de (hei)werkzaamheden het toezicht. Het uitgangspunt is dat er 167 Tubex groutinjectie palen geboord zullen gaan worden middels 2 boorstellingen. Een Tubex-paal is een in de grond gevormde, grondverdringende trillingsvrije schroevend aangebrachte groutinjectie paal met een permanente stalen casing en gietstalen boorpunt. Tubex palen met groutinjectie kunnen goed toegepast worden in zeer zware grondslagen met conuswaarden tot circa 80 Mpa. Op plaatsen waar zich zeer zware lagen bevinden, is het mogelijk om te kiezen voor dit systeem daar het paalpuntniveau gegarandeerd kan worden. De palen worden in 2 delen naar – 56,5 meter NAP geboord.

Gezien de complexiteit van dit project, onder andere ten aanzien van het palenplan, toegepaste technieken en locatie, was het van belang dat hier een zeer ervaren toezichthouder wordt ingezet. De keuze is gevallen op de inzet van één senior toezichthouder die het gehele project begeleidt en als aanspreekpunt functioneert voor alle betrokkenen.

Cooltoren
0182 517 550