Referentie

Nieuwbouw Forum

Rotterdam krijgt er een publiekstrekker bij: het vernieuwde Forum. Het Forum gaat onder andere plaats bieden aan de grootste Primark van Nederland, 103 appartementen en kersverse winkels aan de Lijnbaan. Het monumentale bankgebouw aan de Coolsingel wordt in oude luister hersteld. Het project vergt een investering van ongeveer 175 miljoen euro. Multi Netherlands is inmiddels gestart met de realisatie van het binnenstadsproject Forum Rotterdam. Forum is gesitueerd tussen de belangrijkste winkelstraten van Rotterdam te weten: Coolsingel, Binnenwegplein, de monumentale Lijnbaan en de ‘Koopgoot’ en omvat circa 64.000 m² ruimte voor winkels, horeca, kantoren en 103 appartementen

(Hei)toezicht

In opdracht van Multi voert Brem Funderingsexpertise het boortoezicht uit op de funderingspalen. Franki Grondtechnieken brengt door middel van een F2800 grondverdringende boorpalen met verloren punt en grondverdringende boorpalen met verloren casing in. Deze paalsystemen zijn uitermate geschikt voor dit project vanwege de gladde casing welke gebruikt worden. Deze zorgt ervoor dat bij het installeren de grondlagen niet vermengen of naar het maaiveld worden getransporteerd. Tevens zijn dit trillingsvrij en geluidarm paalsystemen.

De ontgraving zal worden uitgevoerd in een gestempelde bouwkuip met stalen damwanden. De ontgraving zal worden uitgevoerd zonder onderafsluiting zoals onderwaterbeton, met daar waar nodig (voor de diepere niveaus) een spanningsbemaling. Drukbelastingen zullen worden afgedragen op de groutinjectiepalen. Onder de vloer zijn Gewi-palen als trekelementen voorzien.

Trillingsmetingen

Voorafgaand aan de funderings-/ en damwandwerkzaamheden zijn er diverse panden gesloopt. Gedurende deze sloop heeft Brem de eventuele trillingen aan de omliggende bebouwing gemonitoord. Door middel van 3 VIBRA PLUS meetsystemen en meerdere beugels in de omgeving zijn diverse locaties de trillingen in de gate gehouden. Op deze manier wordt gebruik gemaakt van de maximale ruimte binnen de grenswaarden van de SBR-richtlijn “Schade aan gebouwen, meet- en beoordelingsrichtlijn” Deel A. Het voordeel van deze systemen is dat desgewenst persoon op zijn mobiele telefoon een alarmering krijgt op het moment dat de trillingen worden overschreden. Tevens kan ons kantoor ‘live’ meekijken en adviezen hierop geven.

Forum

 

 

0182 517 550