Referentie

Hof van Boedapest

Van Wijk Nieuwegein B.V. realiseert in de wijk Leidsche Rijn (Hogeweide) een nieuw project; Hof van Budapest. Het langgerekte, zwierige, deels door Leidsche Rijn Centrum Kern lopende Plantsoen van Boedapest neemt een bijzondere plek in als contrast met het levendige kernwinkelgebied: de groene ruimte prikt als het ware in het stedelijk gebied en vormt met overhangend groen, de Centrumboulevard en omliggende bebouwing een prachtig geheel. Door de gekozen hoogteverschillen krijgt het Plantsoen van Boedapest een terrasachtige opbouw, begrensd door muren.

In opdracht van Van Wijk Nieuwegein voert Brem Funderingsexpertise het boortoezicht uit op de funderingspalen. Gebr. van ‘t Hek brengt door middel van een Woltman (50 ton/m) in totaal 194 HEK palen in. De HEKpaal is een in-de-grond-gevormde en 100% grondverdringende schroefpaal met een verloren punt. Dit paalsysteem is uitermate geschikt voor dit project vanwege de gladde casing welke gebruikt wordt. Deze zorgt ervoor dat bij het installeren de grondlagen niet vermengen of naar het maaiveld worden getransporteerd. Tevens is dit een trillingsvrij en geluidarm paalsysteem.

(hei)toezicht

De toezichthouder van Brem maakt elke dag een ‘as-built’ rapportage en heeft dagelijks contact met belanghebbende omtrent de voortgang van het boorwerk. Verder noteert de toezichthouder van iedere paal tenminste de volgende gegevens:

In samenwerking met de heiploeg van Gebr. van ’t Hek, de uitvoering van Van Wijk Nieuwegein en ervaren toezichthouder van Brem, worden de in totaal 195 HEKpalen in +- 20 werkdagen gerealiseerd.

Referentie stukje
0182 517 550