Referentie

Sluishuis

In Amsterdam is men medio december 2018 gestart met de hei- en boorwerkzaamheden voor het iconische project “Sluishuis”. Uitgangspunt is dat er 913 prefab betonpalen geheid zullen gaan worden en 98 Hek verloren casingpalen met grout-injectiepalen geboord zullen worden middels in totaal vier stellingen, allemaal vanaf pontons/dekschuiten. Zeker de boorpalen zijn een hoogstandje, dat niet eerder vertoont is binnen Nederland, diameter 864 mm casing met een boorpunt van 1020 mm naar – 60 m NAP! Om het Sluishuis verder te realiseren wordt een bouwkuip ontwikkeld met twee schillen. De binnenste bouwkuip, die een L-vorm heeft, wordt gebruikt om de funderingen van het Sluishuis te realiseren.

Het iconische Amsterdamse Sluishuis wordt ontwikkeld en gebouwd door de innovatieve partnership tussen VORM en Besix RED. Het ontwerp is van het vermaarde Deense BIG Architects, in samenwerking met Barcode Architects uit Rotterdam. De gedachte bij de ontwikkeling van Het Sluishuis is geweest om een ultra-duurzaam gebouw te realiseren, dat meebeweegt met de verandering van tijd, klimaat en energievoorziening. Vandaar dat er gekozen is voor een flexibele constructie en het gebouw zelf voor genoeg energie kan zorgen om de eigen bewoners te voorzien van warmte en elektriciteit. Naar verwachting zullen de eerste bewoners in 2022 hun appartement kunnen betrekken.

Brem Funderingsexpertise BV is door Besix Nederland uitgekozen om het (hei)toezicht uit te voeren middels een directievoerder. Doorslaggevend was de ruime ervaring van Brem op eerdere projecten zoals de projecten: Pontsteiger, Cooltoren en Wijnhaventoren.

Sluishuis
0182 517 550