Referentie

Nieuwbouw Thes Breda

Naast het station in Breda komt het nieuwe Woon-Winkelcomplex Thes te liggen. Op de begane grond in het winkelcomplex komt een grote supermarkt, met daarboven komen 4 lagen met woningen. In het totaal komen er 119 nieuwe appartementen. Onder het complete gebouw van Thes komt een kelder die plaats biedt voor auto’s en technische ruimtes. Dit project wordt gerealiseerd door Aannemersbedrijf Van Agtmaal.

In opdracht van Van Agtmaal voert Brem Funderingsexpertise het boortoezicht uit op de funderingspalen. Volker staal en Funderingen brengt door middel van een Woltman THW 7528D en Hitachi KH300-3GLS in totaal 515 TVSI palen in. TVSi-paal staat voor Terra Verdringend Schroef-injectiepaal.  Het is een in de grond gevormde, trillingsvrij aangebracht grondverdringende paal al dan niet met verloren buis.

Boortoezicht

De toezichthouder van Brem maakt elke dag een ‘as-built’ rapportage en heeft dagelijks contact met belanghebbende omtrent de voortgang van het boorwerk. In samenwerking met de heiploeg van Volker Staal funderingen, de uitvoering van Van Agtmaal en een ervaren toezichthouder van Brem, worden de in totaal 515 TVSi-palen in +- 40 werkdagen gerealiseerd en fungeren deze als de basis voor dit prachtige project.

0182 517 550