Referentie

Y-Towers: Woontoren en Congreshotel Overhoeks Amsterdam

Y-Towers

Züblin Nederland B.V. gaat namens de Duitse hotelketen Maritim Group bouwen aan het project Y-towers. Dit project betreft drie kavels van de Strip waarop  een hoteltoren, congresfaciliteiten en een woontoren worden gebouwd. Zowel het hotel als de woontoren krijgen een prominente plek op de Strip. Het hotel grenst aan de Badhuiskade en de woontoren aan de Bercylaan.

Het hotel krijgt ongeveer 579 kamers en biedt daarnaast ruimte aan congressen en enkele commerciële functies. Met een congreszaal met 2.300 zitplaatsen, een met 1.000 zitplaatsen en een aantal kleinere zalen, biedt Maritim Amsterdam ruimte aan ongeveer 5.000 congresbezoekers. De Woontoren zal bestaan uit 244 appartementen van diverse typen. De toren kenmerkt zich door horizontale banden van natuursteen, die plaatselijk naar voren steken ten behoeve van de balkons. Elke woning is voorzien van een buitenterras en de configuratie van de appartementen is zodanig dat elke woning optimaal van het uitzicht kan genieten.

Activiteiten Brem Funderingsexpertise:

In opdracht van Züblin Nederland B.V. voert Brem funderingsexpertise B.V. tijdens  de (hei)werkzaamheden het (hei-)toezicht uit. Het uitgangspunt is dat er ca. 1.460 prefab palen (inclusief 200 koppelpalen) geheid zullen gaan worden en 137 Tubex groutinjectie palen worden geboord met behulp van 4 (hei-)stellingen. Gezien de complexiteit van dit project, onder andere ten aanzien van het palenplan, toegepaste technieken en locatie, was het van belang dat hier zeer ervaren toezichthouders worden ingezet. De keuze is gevallen op de inzet van één senior toezichthouder die het gehele project gaat begeleiden en als aanspreekpunt functioneert voor alle betrokkenen. Daarnaast is er één extra toezichthouder ingezet.

Namens Voorbij Funderingstechnieken verzorgen wij bij Y-towers de inclinometingen in de ca. 60 meter lange prefab koppelpalen. De koppelpalen zijn palen die in segmenten worden aangevoerd en in het werk aan elkaar worden gekoppeld. De koppelstukken zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardig staal en zorgen voor een betrouwbare koppeling van de paalsegmenten. De inclinometingen, ook wel hellings(hoek)metingen genoemd, worden toegepast om de daadwerkelijke stand van de beide paaldelen inzichtelijk te maken.

Y tower

 

0182 517 550