Referentie

Nieuwbouw Rabobank Gouwestreek te Gouda

Nieuwbouw kantoor van Rabobank Gouwestreek heeft Europese primeur!

Eind 2017 moet het klaar zijn: de nieuwe thuisbasis van Rabobank Gouwestreek, pal naast het NS-station in Gouda. Het gebouw beschikt over de nieuwste duurzaamheidskenmerken.

Na ruim tien jaar huren aan de Tielweg heeft Rabobank Gouwestreek gekozen voor een nieuw kantoor aan de Spoorzone in Gouda. De kernwaarden voor het nieuwe kantoor worden: bereikbaar, transparant, duurzaam en flexibel

Al in een zeer vroeg stadium van de bouw is Brem Funderingsexpertise B.V. betrokken geweest bij de invulling van het heiwerk en de daaraan gekoppelde monitoring. Niet alleen onze opdrachtgever Dura Vermeer Zuid West maar ook andere partijen hebben dankbaar gebruik gemaakt van de ervaringen die Brem in het verleden heeft opgedaan bij de naastgelegen kavels. In samenwerking met de constructeur is daarom door Dura Vermeer besloten om HEK combi-palen toe te passen.

Naast het verrichten van toezicht op het aanbrengen van de Hek combi-palen heeft Brem ook deformatiemetingen uitgevoerd aan het naastgelegen spoor en heeft de HEK combi-palen akoestisch doorgemeten.  Op dit project heeft Brem ook een primeur te pakken, namelijk het verrichten van toezicht bij het drukkend inbrengen van prefab betonpalen voor de “onderheide” parkeerplaats door Drukpaal.nl een nieuwe techniek, afkomstig uit China. Het toezicht hierop wordt uitgevoerd in opdracht van IJB.

Drukpaal.nl, een samenwerking tussen IJB en Bruil, is het nieuwe bedrijf dat de methode op de Nederlandse markt introduceert. Op internet las het bedrijf voor het eerst over deze druktechniek. Bij deze methode worden de palen de grond in gedrukt door een 320 ton wegende machine. IJB en Bruil investeerden in de aanschaf van de installatie. Machinefabriek A.P. van den Berg paste de machine zodanig aan dat deze voldoet aan de Europese eisen. De fabriek uit Heerenveen heeft inmiddels ook het exclusieve dealerschap voor de Europese markt verworven.

Jan Willem Blaauboer van Drukpaal.nl: “Heel bouwend Nederland is het er over eens dat prefab funderingspalen meestal de beste oplossing zijn. We hopen dat deze techniek een volwaardig alternatief wordt voor de bestaande technieken: het traditionele heien en het boren van funderingspalen.”

Ook Brem ziet zeker een toekomst voor het drukken van prefab heipalen als mooie aanvulling op alle paalsystemen die al beschikbaar zijn in Nederland.

Rabobank Gouwestreek

0182 517 550